Een uniek onderzoek

Wist je dat magnesium na zuurstof en water de derde levensbehoefte is van de mens?
Het mineraal magnesium speelt een essentiële rol in onze energiehuishouding en in meer dan 325 enzymatische processen in ons lichaam. Naast water en zuurstof heeft ons lichaam ook elke dag magnesium nodig. We kunnen het niet opslaan; magnesium moet daarom voortdurend aangevuld worden.

Wist je dat magnesium dé oplossing kan zijn voor gedragsstoornissen en aandoeningen als ADHD, autisme en depressie?
Een uitzonderlijk groot magnesiumtekort kan leiden tot o.a. concentratiestoornissen en hyperactiviteit, ontdekte dokter Marianne Mousain-Bosc. Deze kinderarts heeft op een spectaculaire manier het dagelijks leven van veel kinderen verbeterd met een behandeling op basis van magnesium. Magnesium is een ‘vergeten’ mineraal, maar veel doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele medicijnen. In haar boek ‘Magnesium, dé oplossing’ verklaart Marianne Mousain-Bosc hoe het tekort aan magnesium zich ontwikkelt en waarom het zo vaak voorkomt; 75% van de bevolking heeft een gebrek aan magnesium. Ook vertelt de schrijfster waarom een tekort aan magnesium dramatische gevolgen voor onze gezondheid kan hebben.

Wist je dat ‘KEI, educatie mét zorg’ in maart 2022 een uniek kortdurend onderzoek is gestart om te bewijzen dat Marianne Mousain-Bosc gelijk heeft gehad?
Voor dit onderzoek zijn ruim twintig deelnemers gestart met het gebruik van magnesium als voedingssuplement. Kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar die het positieve effect van magnesium willen ervaren.

In januari 2023 zijn de uitkomsten van het onderzoek gepubliceerd. Je vindt het verslag hieronder bij 'onderzoeksresultaten'.

 

Meer weten over KEI?

Even bellen mag altijd: 06 -103 973 89

Contactgegevens

 • Locatie Assen
  Stationsstraat 9

 • Locatie Groningen
  Nieuwe Ebbingestraat 151b
 • Postadres
  Dorpsstraat 26
  9474 PD Zuidlaarderveen

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ISO van KEI
Copyright © KEI, educatie met zorg. Realisatie: Internetbureau Praes