Welkom bij KEI-educatie!

Ik loop vast op school

Is het thuis niet meer gezellig omdat het altijd over school gaat? Heb je het gevoel dat niemand meer in je gelooft? Of voel je je op school niet begrepen? Ben je bang om fouten te maken? Is alles je teveel geworden?

Steeds meer kinderen van deze tijd merken dat ze niet passen in het schoolsysteem. Ze voelen zich anders dan hun leeftijdsgenoten en hun docenten begrijpen hen niet. Je bent dus zeker niet de enige. Wij kennen veel van deze kinderen en jongeren en we komen ook graag met jou in contact. Samen met jou gaan we ontdekken wat wel bij je past en wat je nodig hebt om jezelf en het vertrouwen in jezelf weer terug te vinden. Dit doen we door vooral echt naar jou te luisteren. Jij weet zelf als beste wat je wilt en wat je nodig hebt. Het contact met je ouders en met jouw school is nodig, zodat ook jouw omgeving jou gaat leren kennen zoals je werkelijk bent en wilt zijn. Jij krijgt van ons de regie en verantwoordelijkheid om je eigen pad te lopen; daar waar het kan doe je dat alleen, daar waar ondersteuning prettig is, zijn we er voor je. En hoe we er voor je zijn, is afhankelijk van wat jij nodig hebt. Er zijn hiervoor veel mogelijkheden. Samen met jou (en je ouders) maken we een plan van aanpak en tussentijds evalueren we regelmatig of we nog de juiste dingen doen.

Ik heb moeite met concentreren

Er is zo ontzettend veel wat kan afleiden: gedoe met klasgenoten, verdriet om je thuissituatie, ziekte, je telefoon of tablet, veel gedachten in je hoofd die maar niet weg gaan…….je kunt er zelf vast nog veel meer bedenken. Logisch toch dat het je dan niet lukt om je te concentreren op (school)taken?

Je niet kunnen concentreren heeft vaak ergens anders mee te maken. Zo kan het zijn dat je ergens tegen opziet omdat je denkt dat het je toch niet lukt; de verleiding is groot om dan iets anders te gaan doen. Of je weet niet hoe je iets moet aanpakken. Je hebt al te vaak gemerkt dat je inspanningen niets opleveren. Je vindt het lastig om stil te zitten tijdens de les en dus kun je je aandacht er niet bij houden.

Wat het ook is: pas als je je er bewust van bent waar het gebrek aan concentratie door komt, kun je er aan werken. Wil je deze zoektocht niet alleen aangaan? Bij KEI doen we dit samen met jou en vervolgens denken we met je mee over mogelijke oplossingen.

Ik weet niet hoe ik moet leren

Je werkt hard en toch ben je niet tevreden met je resultaten. Iedereen om je heen zegt ook nog eens dat je lui bent en dat je het toch moet kunnen; je bent immers zo slim!

Herkenbaar? Je bent echt niet de enige. Veel jongeren hebben deze ervaring en horen dit om hen heen. Het kan verschillende oorzaken hebben. Je hebt wellicht al te vaak ervaren dat iets je niet lukte en dus heb je de moed opgegeven of je vindt het vervelend om fouten te maken. Je wilt je ouders niet teleurstellen en voelt daardoor een enorme druk; juist daarom lijkt het niet meer te lukken. Het kan ook zijn dat het in jouw hoofd net een beetje anders werkt en dan heb je ook een andere manier van leren nodig. Op school wordt hier niet altijd rekening mee gehouden en dus blijf je steeds tegen dezelfde dingen aanlopen. Het kan zijn dat je een beelddenker bent; bij KEI komen we veel beelddenkers tegen.

Wij kunnen onderzoeken of je inderdaad een andere manier van denken hebt; samen met jou gaan we vervolgens op zoek naar mogelijkheden om hiermee om te gaan. Je zult zien dat leren dan een stuk eenvoudiger wordt en soms zelfs iets leuker!

Contactgegevens

 • Locatie Assen
  Stationsstraat 9

 • Locatie Groningen
  Nieuwe Ebbingestraat 151b
 • Postadres
  Dorpsstraat 26
  9474 PD Zuidlaarderveen

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ISO van KEI
Copyright © KEI, educatie met zorg. Realisatie: Internetbureau Praes