Ericaschool

Wij zijn KEI, educatie mét zorg

Uitgangspunten bij onze manier van werken zijn de kracht en kwaliteiten van het kind. Door de eigen kwaliteiten van jongeren bewust in te zetten en te versterken, krijgt een kind de kans om uit te groeien tot een zelfbewuste jongere en volwassene.

We doen dit met een complementair team waarin iedereen zijn eigen expertise heeft. Daarnaast kunnen we putten uit een netwerk van specialisten; zo zorgen we steeds voor de juiste ondersteuning, passend bij de hulpvraag en bij de situatie van het gezin.

Op het moment dat wij worden ingeschakeld gaat het vaak op school niet goed. En ja, daar kunnen wij bij ondersteunen. Toch gaan we altijd een stapje verder, want om te kunnen studeren is het wezenlijk dat je lekker in je vel zit. Daar beginnen we dus mee.

KEI is maatwerk!

Elk kind is uniek met zijn of haar talenten en dat vraagt om een unieke aanpak. In de eerste gesprekken en de analyse worden juist de kwaliteiten van het kind belicht; dat maakt dat er vaak direct al een verandering zichtbaar wordt bij het kind en de ouders. In sommige situaties heeft het gezin al na enkele weken grip op de situatie en is verdere begeleiding niet nodig.

Gespecialiseerd in beelddenken

Beelddenken is een manier van denken en leven. Deze manier van denken sluit niet altijd aan bij onze veelal taaldenkende maatschappij waar het onderwijs een onderdeel van is. Het is heel goed mogelijk dat een beelddenker zich hierdoor niet altijd begrepen voelt. Onbegrepen zijn kan leiden tot onzekerheid en faalangst.  Ook kan het zo zijn dat een beelddenker door zijn snelle, slimme en andere wijze van denken de opdrachten op school als traag en saai ervaart en het gevoel heeft onder zijn niveau te presteren.

Bij KEI ontmoeten we veel beelddenkers, bij KEI werken beelddenkers en bij KEI weten we wat je als beelddenker nodig hebt om je begrepen te voelen en om de aansluiting op school vast te houden of terug te vinden. We werken graag samen met het kind, de jongere, ouders, opvoeders en school.

Ons KEI-team

We werken vanuit een klein basisteam en een vaste groep professionals waarin ieder zijn eigen kennis en expertise heeft, zodat we een diversiteit aan interventies kunnen inzetten en maatwerk kunnen leveren. We vinden het belangrijk dat er vanuit vertrouwen gewerkt wordt; we zoeken daarom naar de meest passende combinatie tussen kind, ouders en begeleider.

Jacqueline Maurice

eigenaar/directeur

Jacqueline Maurice is opgeleid als Kinder- en Jeugdtherapeut

'Vanaf het begin in 2006 tot nu heb ik al zoveel cliënten en ouders met lef ontmoet. Want naar jezelf kijken en ander gedrag laten zien, vereist moed. Trots op deze jongelui en hun ouders. En ontzettend blij met de fantastische club mensen die dat in het verleden heeft mogelijk gemaakt en nu nog steeds realiseert. Een betrokken en inspirerend team!'.

Frouke van der Veen

managementassistent

"Als managementassistent ondersteun ik Jacqueline Maurice op organisatorisch en administratief gebied, wat een afwisselend takenpakket oplevert. Hiernaast ben ik centraal aanspreekpunt voor allerlei zaken voor cliënten, collega’s en samenwerkingspartners. Via email of telefoon beantwoord ik graag uw vragen. De werkwijze van KEI om te begeleiden vanuit de kracht en sterke punten van het kind of de jongere met een belangrijke focus op zelfredzaamheid spreekt mij erg aan. Deze persoonlijke aanpak sluit aan bij mijn dienstverlenende houding met het doel om mensen te helpen op een passende, prettige manier in een vertrouwde omgeving. We werken met een gedreven en leuk team in een enthousiaste, positieve sfeer wat het werkplezier extra ondersteunt".

Ien-ke Vos

kwaliteitsmanager en opleidingscoördinator
"Met veel plezier waarborg ik de kwaliteiten van ons bedrijf: de medewerkers, de begeleidingstrajecten en de ontwikkeling van de organisatie. Vanuit mijn wortels in het onderwijs en de hulpverlening signaleer ik snel. Ik heb een positieve kijk op het leven en denk graag in oplossingen. Ik vind het fantastisch deze taken binnen KEI te mogen uitvoeren".

Gerda Visser

Begeleider en Medewerker Studiepraktijk Assen

Gerda is inzichtgevend vaktherapeut en zijnscoach

"De eigen kracht en waarheid (her)vinden is voor iedereen een uniek pad. In dit proces een tijdje mee mogen lopen, ervaar ik als erg waardevol. Afgestemd aanwezig zijn, een inzichtgevend gesprek, coaching en diverse tools kunnen hierin ondersteunen, aansluitend op wat er in het moment past. Passende coaching is een creatief en intuïtief proces, dat snel verheldering kan geven. Het is iedere keer weer verrassend en mooi om te zien hoe iedereen op geheel eigen wijze groeit en hierdoor meer innerlijke vrijheid ervaart".

 

Contactgegevens

 • Locatie Assen
  Stationsstraat 9

 • Locatie Groningen
  Nieuwe Ebbingestraat 151b
 • Postadres
  Dorpsstraat 26
  9474 PD Zuidlaarderveen

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ISO van KEI
Copyright © KEI, educatie met zorg. Realisatie: Internetbureau Praes