Naar de brugklas?!!

Uw zoon of dochter gaat bijna naar de brugklas? Sommige kinderen denken ‘eindelijk’ en andere kinderen vinden het best een beetje spannend. Het is ook een grote stap, denkt u maar eens terug aan uw eigen ervaringen toen u voor het eerst naar de brugklas ging. Een goede voorbereiding zorgt voor een extra duwtje in de rug en vergroot het zelfvertrouwen van uw zoon of dochter.

Vanaf januari 2015 wordt de training 'Voorbereid naar de brugklas' weer aangeboden. In deze geheel vernieuwde training leren we de kinderen hun eigen kwaliteiten in te zetten om nieuwe vaardigheden te leren en hun zelfvertrouwen te vergroten. We werken heel praktisch met onderwerpen als agendabeheer en het plannen van het huiswerk. Daarnaast is er veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen; hiervoor maken we ondermeer gebruik van onderdelen uit het Rots & Water programma.

De ervaring leert dat ieder kind op enig moment tegen de grenzen van zijn kunnen aanloopt. Op dat moment helpen doorzettingsvermogen, weerbaarheid en praktische studievaardigheden het kind om deze grens achter zich te laten en vol goede moed verder te gaan.

Wanneer en waar

Bij voldoende belangstelling kunnen we voordat het nieuwe schooljaar begint een training starten in (de omgeving van) Assen. Een training omvat drie woensdagmiddagen van 13.30 - 16.00 uur. De exacte locatie en data worden bij voldoende aanmeldingen bekendgemaakt. 

Kosten

De kosten van de training zijn € 125,00 voor drie middagen, inclusief materialen, drinken en iets lekkers tijdens de pauze.  

Meer informatie of aanmelden

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of wilt u uw zoon of dochter aanmelden, neemt u dan contact met mij op. Ook voor andere vragen of opmerkingen kunt u een bericht achterlaten.